Hälsosam onsdag!

Jag känner mig frisk och kry som aldrig förr, kanske beroende på att jag har börjat äta mer hälsosam mat i större mängder. Efter en löprunda innan lunch kom jag in och gjorde en enkel pastasallad med broccoli, kokta morötter och bönor, åt en bit bröd till och en frukt. Ett hett tips när ni gör en vanlig pastasallad; För att få rätten mer näringsrik kan ni strö över en matsked solrosfrön/pumpakärnor, samt en matsked krossat bovete. Så lite kan göra så mycket, tro mig!

Känner mig laddad av energi, nu blir det långdusch och sen fika!
 


Och jag som trodde att jag hade haft mitt sista höstlov? :)

Hola chicas y chicos!

Idag är en glädjens dag. Vi har skrivit klart litteraturprotokollet, och kan lämna denna kurs bakom oss. Jag har räknat på fingarna, och kommit fram till att vi har onsdagtorsdagfredaglördagsöndag LEDIGA. Det är ju nästna en hel arbetsvecka! Jag blir helt lycklig inombords, och detta påflugna höstlov skall firas med mysmiddag med tjejerna i klassen ikväll. Förväntar mig god mat, en hel del snack och tjejskvaller:)

En tisdag i trötthetens tecken

Trötttrötttrött. Vissa morgnar vaknar man upp och känner att man borde få sova längre. När väckarklockan ringer är man inne i en så underbar och mysig dröm man inte vill ska ha ett slut.

I morse hade jag en fruktansvärd träningsvärk från bodypumpen igår på Sats. LAde på lite extra vikter eftersom jag kände att jag hade energin! Det känns rejält i bröst, armar, axlar och rumpa. Jag känner hur jag sakta men säkert går mot beach 2010. Igår var jag dessutom riktigt duktig med kosten! Det kanske beror på att jag för tillfället inte har någonting onyttigt i mitt kylskåp eller i skafferiet..blir lite svårare då:)


Bild lånad från www.lesmills.se


En pärs utan like!

Idag var det dags att klara av det näst sista kursmomentet i kursen Marknadsföring och Organisation 1. Vi lämnade in vårt PM häromdagen, och idag var det dags att opponera på en annan grupps PM och bli opponerade på. Det gick bra! Hallelujah!

Efteråt blev det dock en dispyt mellan två gruppmedlemmar. Vår grupp har nog den mest intressanta gruppdynamiken jag någonsin varit med om. Ena stunden arbetar vi som ett team, andra stunden ryker vi ihop. Jag är normalt en tjej med extremt bra tålamod, men några gånger under dessa månader när vi har arbetat tillsammans har verkligen bägaren runnit över.

Tur att det är över! Nu är det mellanmål!


DAGENS TIPS

1. Gå in på youtube.
2. Skriv in "all the single BABIES".




Do I have to say more?


Chips + marabou = sockerchock

Nu jävlar har här svullats! Imorgon börjar mitt nya liv, där endast livsmedel utan E-medel får förtäras, bestämde jag mig för en söndag i njutningens tecken. För hur mycket jag än må gilla fräsch mat, så går ingenting upp mot en påse flottiga chips från OLW när man är sådär riktigt saltsugen. Nu är jag dock sjukt mätt, och sjukt pigg. Svettas som en gris också -> "tacka" ämnesomsättningen för att den redan har satt igång för fulla muggar.

Nu blir det bingen, önska mig lycka till imorgon på opponeringen!

Studentinnan listar..

Veckans snyggingar! Nu skall de koras!


På första plats: Kenza Zouiten.

Denna naturliga skönhet från Roslagen. Okej, glöm det där med Roslagen,
 men naturligt snygg är hon iallafall! Med ett pigment som en gudinna, hår som
silke och en härlig utstrålning vinner hon utan tvekan veckans snyggingar.
Jag önskar henne all lycka i modellkarriären, MTV-karriären och livet.


Bild lånad från www.stureplan.se


På andra plats: Agnes Carlsson

Är det bara jag som ser likheten mellan Agnes och Leona Lewis? Och Leona Lewis
måste vara en av världens vackraste kvinnor. Alltså är Agnes..ja, det säger sig självt!
Jag unnar verkligen Agnes sin framgång, etta på topplistan i USA, när hände det någon
svensk artist senast? Hennes charmiga yttre skulle få vem som helst på fall. Ibland
önskar jag att jag var lagd åt det hållet!

 

På tredje plats: Jan Guillou

Han var säkert hur snygg som helst..när han var ung!


Hur man inleder en lördag på bästa sätt

Jag vet! Det här med att ta saker i kronologisk ordning är inte riktigt min grej. Jag måste bara berätta om min lördagsmorgon, det var något utöver det vanliga.

- 9.00. Jag vaknar, utvilad efter 12 timmars sömn. Som en nyfödd bebis kliver jag ut i köket, gör iordning c-vitaminbrus och en tallrik med filmjölk och Änglamarks ekologiska müsli (med frukt, frön och nötter). Sedan tar jag på mig träningskläderna och cyklar ner till SATS, för att träna Aerobics klockan 10.15.

- Klockan 10.00 står jag på löpbandet och adrenalinet pumpar, jag värmer upp och känner att jag har sjukligt mycket energi, dagen till ära. Kvart över kör passet igång och koreografin skall matas in. Dagens instruktör var riktigt duktig och hade kul koreografi, dock hade hon på tok för högt tempo i musiken i uppvärmningen (som ej bör ligga över 130 beats per minute, annars risk för mjölksyra och skador). Jag är petig med sådant enbart för att jag är utbildad aerobicsinstruktör, på gott och på ont=)

- 11.15 Efter passet cyklar jag hem, vilket tar cirka tio minuter. Då tar jag en lång dusch och hejar på mina nyvakna korridorskompisar.

12:30 är det lunchtajm! Inser att jag har bråttom, eftersom mitt tåg mot Stockholm går om 40 minuter och jag har inte packat någonting. Jag slänger i mig en tallrik havregrynsgröt, en morot och ett kokt ägg. Satt finfint i kistan.


...Som ni kanske förstår tog den stressiga sidan av mig över här, återkommer om hur och var jag ägnade eftermiddagen.




Lördagkväll = Mördarkväll

Denna lördagkväll har jag massor av roliga saker på agendan.

1. Skriva opponering på en annan grupps arbete, inom ekonomi.
2. Komma på och köpa (via internet) en 20årspresent till Julia
3. Måla naglarna
4. Rensa i min mailbox
5. Göra ett block aerobicskoreografi, någonstans måste jag ju börja för att bli klar med programmet!

Japp som ni ser. Ingen alkohol, inget socialt liv..så på något sätt var jag ju tvungen att piffa upp kvällen. Jag lagade en extremt god sallad med fikon, keso, valnötter, parmaskinka, bönor och grönsaker. Det satt som ett smäck! Till det åt jag hembakat bröd med aprikoser och frön, och som efterrätt åt jag fallfrukt från trädgården. Jag känner mig på topp!


Imorgon fortsätter mitt liv, men med en ny tvist!

Ja ni läste rätt! Den nya tvisten i mitt gamla liv är att jag ska träna (vilket jag har gjort regelbundet i hela mitt liv), men börja äta nyttigt. Så mycket prat och så lite verkstad. Sedan jag inledde studentlivet har skafferiet och kylskåpet ekat tomt, och det har blivit på tok för många måltider med på tok för lite näring. Lite för mycket snacks och godis.

Idag är jag 173 cm lång, väger 54 kilo. Jag ska upp i vikt, ner i fett. Here we go!

Detta gäller:
- Rena råvaror, inga E-medel och så lite tillsatser som möjligt.
- Frukt och grönt minst fem gånger/dag
- Fisk tre gånger i veckan
- Mycket vegetariskt, men även kyckling/kalkon
- Rött eller grönt te minst en gång/dag
- Träning 3-4 ggr i veckan (med mer fokus på styrketräning)
- Kanske ska man pröva sig på att byta ut vanliga varor mot ekologiska produkter?


Fredagsmys

Denna ytterst oproduktiva dag tog jag mig ändå i min krage någon gång på eftermiddagskvisten och kände att nu, nu ska det lagas mat! Efter en liten tripp till ICA och mängder av beslutsångest kom jag tillbaks med:

- Blodpudding
- Morötter
- Fil
- Mjölk
- Chips
- Dipp

Så min fredagsmiddag bestod helt enkelt av blodpudding. Med mammas hemgjorda lingonsylt. Det satt som ett smäck! Chipsen tog nästan slut, och idol har inte börjat än. Jag tror att det blir tidig läggning ikväll!


Att göra blodpudding:
1. Klipp upp paketet
2. Skiva så många skivor du tror att du orkar
3. Stek i stekpanna
4. Ät.



Att inte vara produktiv

Detta är någonting som jag bittert har fått erfara, cirka en gång i veckan sedan jag flyttade hit. Att inte kunna vara produktiv, att inte orka anstränga sig att försöka vara produktiv. Det går liksom inte att plugga, träna eller vara som folk.
Dessa dagar råkar utav en händelse alltid inträffa på fredagarna. På fredagarna är det dagen efter torsdagarna, som är den stora utgångsdagen för alla de som är medlemmar i Stockholms nation. Det är jag. Nu kan ni dra eventuella slutsatser.


Studentinnan

Nej, jag har inte tagit studenten! Det var snart ett och ett halvt år sedan. Däremot har jag gått och blivit student, studerande, recentior. September den första intog jag Uppsala, t-h-e Studentstad, med förhoppningen om att bli berikad med kunskap. För att definiera det breda begreppet kunskap;

- Livskunskap
- Partykunskap
- Månadsbudgetkunskap
- Mingelkunskap
- Bosjälvkunskap (Laga mat för en person? Någon?)
- Jobbaigruppkunskap
- Kännamigsjälvkunskap
- Uppsalakunskap
- Raggninskunskap
- Lyckasmedettdistansförhållandekunskap
- ..och ja..lite ekonomikunskap på toppen också!

Och jag trivs. Visst hade jag höga förväntningar, men detta är något utöver det vanliga, det vill jag lova. Trivselfaktorn är så hög att ni inte ens kan pricka in det på en skala! KOM HIT ALLA MINA SMÅ KYCKLINGAR. Det kommer att göra er gott!

Från ax till limpa

Ni kommer att få följa mig från vilsen student till framgångsrik karrärskvinna. Say no more.

RSS 2.0