En dag i studiernas tecken

Efter min den bästa starten någonsin på en lördag fortsatte det på ett inte lika roligt sätt. Nergrävning i plugg.
Nu surrar hjärnan av redovisning och kassaflödesanalyser! Hann med en god studentmiddag iallafall, det blev rårisrisotto med broccoli, indiska kryddor och bönor. Låter skumt men är faktiskt riktigt gott.

Såhär ser en förpackning med råris ut från Risenta! Råris är ett grovkornigt ris, och anledningen till att jag äter det är för att det ger mycket bättre mättnadskänsla än andra rissorter. Går att äta till vad som helst!


Nu sitter jag och avrundar med min andra kopp rött te med sojamjölk:)

Lördagslunch, fira!

Eftersom dagen började så bra så tänkte jag att det skulle fortsätta på samma spår. Jag har fått förlängt kontrakt på min lägenhet här i Uppsala, så jag får bo kvar även nästa termin vilket gjorde mig ytterst lugn och glad!

Detta valde jag att fira genom att baka supersmarriga pepparkaksmuffins med ädelost. Har haft en ädelost liggande i kylen hur länge som helst, så nu bestämde jag mig för att ta tag i det. Receptet hittar ni på Alltomat.se. 
   



Jag har dock en stor bit ädelost kvar. Har ni några tips vad man kan göra mer med ädelost?


Mysig lördagsmorgon!

Godmorgon alla lördagsfirare! Min lördagsmorgon inleddes av väckarklockan, som ringde klockan nio. Då hade jag sovit i 12 timmar. Hör och häpna!

Jag vaknade pigg och utvilad och kokade havregrynsgröt, som jag toppade med kanel, äpple, linfrön, krossat bovete, solrosfrön och en rejäl skvätt sojamjölk. En riktig duracellfrukost! Till det drack jag chaite, och kände mig som en ny människa efter det tidigare dygnets feberfrossa och vaccinbiverkningar.

Sedan cyklade jag till Sats där jag körde ett minst sagt pulshöjande Aerobicspass, svettades som aldrig förr!
Sedan var det hemfärd med ett litet stopp på ICA på vägen. Såhär borde man inleda alla lördagsmorgnar, jag mår så bra så bra.

Tragiskt att vara trött?

Här sitter jag, en fredagskväll, helt avbokad och med allt man kan begära; en dator och en påse cashewnötter. Jag är 20 år och borde kanske vara ute och festa, men just denna kväll kände jag för att bara ta det piano, bara vara, andas och inte göra någonting. Jag skulle behöva hjälp i min nya kurs, Redovisning och finansiering, för det går inte så bra just nu. Därför har jag denna fredagskväll lagt böckerna åt sidan. Mycket klok idé!

Vaccinet - en bluff?

Killarna i min korridor sitter och diskuterar om influensavaccinet egentligen bara är en bluff, om de bara sprutar in vatten i kroppen. De tycker att det är en sjukt smart affärsidé att ta patent på influensavaccinet mot Svininfluensan, och sen sälja det till hela världen. Tänk om? TÄNK OM?


Vaccinerad!

Nu är jag äntligen vaccinerad mot Svininfluensan. Jag tror definitivt att det är större risk att bli sjuk av själva influensan än sprutan som många är rädda för. Jag vaccinerade mig igår morse klockan 9.15 efter att ha stått i kö i 1 timme och 15 minuter..värt ändå!

Dock har jag legat hela natten i feberfrossa och ont i kroppen. Idag känner jag mig dock som en vanlig.

Så nu kan ni hosta, nysa och ta på mig hur mycket ni vill! I´m Immuuuune!

RSS 2.0